Tjugoåriga Lucy Cunningham har aldrig kysst en pojke, aldrig haft ett jobb och egentligen aldrig haft några vänner. Hennes bästa (och kanske enda) vän är hennes mamma Claire som gjort allt hon kan för att skydda henne från allt det onda i världen, vilket även innefattar Claires egna dödliga sjukdom. Claires syster Kerri har inget tålamod för trams och uppmanar Claire att berätta sanningen för Lucy innan det för för sent.

Lucy, väl medveten om att något inte är helt bra med mamma, ger sig ut i vuxenlivet och åker till Cleveland på sin vespa för att gå på en olycksalig arbetsintervju. Där snubblar hon in i en bisarr och underbar filmfestival där man visar filmer av den store italienske regissören Federico Fellini. Hon ser hans Oscarsbelönade film ”La Strada” (1954) och blir omedelbart helt hänryckt. Dock har inte filmen det lyckliga slut som hon är van vid. Den är smart upplagd, gåtfull och tragikomisk, något som gör Lucy otålig och desperat efter svar. Hon tar mod till sig och lämnar sitt hem i småstaden för att hitta filmmakaren så hon kan hitta svaret till hans mystiska gåta, men också till hennes egen.

Detta är startskottet för en underlig och spektakulär resa genom romantiska drömlandskap i Italien, där Lucy inte bara stöter på karaktärer från Fellinis filmer utan också de fantasier och mardrömmar som kom att definiera honom. Som motpart till hennes resa fylld med liv och upptäckter har vi Claire som sakta närmar sig döden. De är långt ifrån varandra men ändå sammankopplade och de uppfyller båda sina drömmar när sanning och fiktion vävs samman i den ultimata Fellini-inspirerade resan.

IMDb rating: 6.2

Director: Taron Lexton
Writers: Nancy Cartwright, Peter Kjenaas
Stars: Ksenia Solo, Maria Bello, Jay Kunzi

Se hela filmen på HomeTV.se

  • Ingen bindningstid
  • Ingen uppsägningstid
  • Prova 14 dagar gratis
  • Se obegränsat med film för endast 99 kr per månad

HomeTV.se – Nordens nya filmplattform med massor av kvalitetsfilmer. Nya filmer varje dag!