(aka Bödeln från Emsland, The Captain)

April 1945. Bara några veckor före krigsslutet. En ung tysk soldat kämpar för sin överlevnad på sin väg från frontens bittra nederlag. Längs vägen finner han en död kapten och beslutar sig för att överta hans identitet. I samma stund som han sveper på sig naziuniformen drabbas han av en överväldigande maktkänsla, vilken de närmaste dagarna kommer utveckla sig till hybris och galenskap av enorma proportioner. Från att ha varit en stackare på flykt blir han själv en av de svin han flytt ifrån – fast mycket, mycket värre!

”Bödeln från Emsland” är en av dessa filmer som är väldigt svår att glömma, full av scener som utmanar, chockar och tränger sig på.

Filmen är i svartvitt, bygger på sanna händelser och är skriven och regisserad av Robert Schwentke, en tysk filmskapare som gjort stor succé i USA med storfilmer som ’Flightplan’, ’RED’, ’Insurgent’ och ’Allegiant’. Bödeln från Emsland är den första film han gör i hemlandet sedan 2003 och är inte oväntat en mycket mer personligt präglad film än sina tidigare alster.

IMDb rating: 7.4

Director: Robert Schwentke
Writer: Robert Schwentke
Stars: Max Hubacher, Alexander Fehling, Sebastian Rudolph

Se hela filmen på HomeTV.se

  • Ingen bindningstid
  • Ingen uppsägningstid
  • Prova 14 dagar gratis
  • Se obegränsat med film för endast 99 kr per månad

HomeTV.se – Nordens nya filmplattform med massor av kvalitetsfilmer. Nya filmer varje dag!