Original title: XX

Horror Box är en ny skräckantologi gjord av bara kvinnor. Den kommer direkt från årets Sundance Film Festival och innehåller fyra mörka historier som är skrivna och regisserade av grymt begåvade kvinnor. Annie Clark rockar med sin regidebut FÖDELSEDAGSFESTEN; Karyn Kusama besvärjer HENNES ENDE LEVANDE SON; Roxanne Benjamin skriker TRILLA INTE och Jovanka Vuckovic vågar öppna LÅDAN. Den prisbelönta animatören Sofia Carrillo knyter ihop dessa fyra nervpirrande skräckhistorier och i rollerna ser vi stjärnor som Natalie Brown, Melanie Lynskey, Breeda Wool och Christina Kirk.

LÅDAN: Efter att ha kikat in i en skinande blank röd presentlåda på ett pendeltåg slutar sjuårige Danny Jacobs mystiskt nog att äta. När hans pappa och syster också börjar tyna bort får Dannys mamma Susan kämpa för att hitta kopplingen mellan sig själv, sin döende familj och den mystiska lådan innan det är för sent.

FÖDELSEDAGSFESTEN: En hårt ansatt hemmafru försöker förhindra att hennes dotter och de nyfikna grannarna ska upptäcka en tragisk hemlighet på morgonen före hennes dotters åttaårskalas.

TRILLA INTE: Ett äventyrslystet kompisgäng råkar i riktig knipa när de på sin campingtur lämnar allfarvägarna och gör intrång på mark som tillhör någon eller något.

HENNES ENDE LEVANDE SON: 18 år efter att med nöd och näppe ha lyckats fly från Manhattan, från sin narcissistiske skådespelarmake och från en sekt som har planer för hennes ofödda barn ställs Cora plötsligt ansikte mot ansikte med en son som inte längre kan förneka sitt ohyggliga fadersarv.

Den här samlingen med fyra filmer som vi har valt att kalla Horror Box har visats på filmfestivaler i hela Skandinavien, bland annat på Monsters of Film Festival i Stockholm, Nightvisions Film Festival i Helsingfors och på Blodig Weekend i Köpenhamn. Om du missade filmen på festivalerna så får du nu en ny chans att se dessa galet talangfulla filmskapares verk – och du kan tillsammans med oss hylla alla kvinnor som jobbar med film.

IMDb rating: 4.6

Directors: Roxanne Benjamin, Sofìa Carrillo
Writers: Jovanka Vuckovic (written for the screen by), Jack Ketchum (based on the story written by)
Stars: Natalie Brown, Jonathan Watton, Peter DaCunha

Se hela filmen på HomeTV.se

  • Ingen bindningstid
  • Ingen uppsägningstid
  • Prova 14 dagar gratis
  • Se obegränsat med film för endast 99 kr per månad

HomeTV.se – Nordens nya filmplattform med massor av kvalitetsfilmer. Nya filmer varje dag!